Inför V75: Så hoppas han besegra storfavoriten

79

Inför V75®: Så hoppas han besegra storfavoriten

På fredags-eftermiddagen var Digital Summit mest streckad av samtliga hästar på V75®.
En som har planer på att fälla storfavoriten i V75-6 är kusken och tränaren Oskar J Andersson tillsammans med Urgent Call.
– För att ha bästa möjliga chans är det så klart att komma förbi från start och nå ledningen, säger Rommekusken.

I maj 2018 vann Urgent Call senast på V75. Totalt har åttaåringen tre triumfer i travets elitserie på meritlistan, två segrar i klass II och en seger i klass I. På lördagen på Mantorp handlar det om silverdivisionen i STL (Svenska Travligan).
– Jag har en god känsla. Det känns som att han har tagit senaste loppet bra också. Han är på väg uppåt i form. Han hade varit borta rätt länge inför de här sista starterna och normalt ska formen vara i antågande på honom, berättar Oskar J Andersson när han blir uppringd i V65 Direkt i TV12.
Ännu vassare nu?
– Ja, vi hoppas på det.
Hur ska ni göra för att besegra Digital Summit tror du?
– För att ha bästa möjliga chans är det så klart att komma förbi från start och nå ledningen. Men det är många som är startsnabba och det ser inte så enkelt ut, men vi får prova bara.
Om du når ledningen, vill du köra där då?
– Ja.
– Det blir inte lätt att ta sig förbi igen om man släpper. Just för att försöka vinna loppet, känslan nu är absolut att jag vill komma till ledningen och köra i ledningen…om det skulle gå.
Urgent Call är snabb från start och har lottats till spår 5 bakom startbilen.
Hur explosiv är han från spår 5?
– Det är lite olika. Han har öppnat riktigt rappt några gånger, framför allt när han tar i fullt ut själv, att han verkligen lägger full speed från start, då kan han vara riktigt snabb. Vissa gånger blir han nästan lat på en gång, då är han över medel fortfarande men ändå inte så snabb som han kan vara när han lägger i den där överväxeln.

Kommer från spetsseger
Urgent Call kommer från en spetsseger på Solvalla (bilden).
– Loppet senast visade att han är helt i rätt läge och det har känts i de andra loppen att han ändå är tillbaka, men det är klart att det fattas lite form. Andraplatsen och dödens mot en bra häst var starkt gången innan, nej det känns som att vi är på helt rätt väg.
Vid segern senast gick Urgent Call barfota bak. Nu står det barfota runt om i programmet.
– Vi tar bort framskorna också, jag vet inte helt ärligt om det gör någon positiv inverkan egentligen, han har gått väldigt många fina lopp med framskorna på, han har vunnit V75 två gånger utan skor runt om. Vi gör det som en sista grej vi kan göra.
Blir du förvånad om du tar ledningen?
– Nej, det kan jag inte säga, det blir jag egentligen aldrig med honom, men vi har ju också missat ledningen vissa gånger då jag förväntat mig att vi skulle komma till ledningen. Så det är lite svårt att veta på förhand.

Föregående artikelJanne & Harry överens för första gången i världshistorien!
Nästa artikelInför V75: Den ofrivillige B-tränaren

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.