Lövgrens starka Jackpotkort

211

imagekortjack

Vår i luften och 50 miljoner i potten.
Lördagens V75-tävlingar på Jägersro har alla förutsättningar att bli årets häftigaste travdag i Sverige hittills i år.
Vi tog hjälp av hemmatränaren Joakim Lövgren för att kolla om han kan bjuda på någon genväg till jackpotguldet.

Olympiatravets andra delfinal med elithästarna Iceland, Joke Face, Quarcio du Chene och Wishing Stone på startlinjen är en sportslig pärla som visar att vinterns lågsäsong nu är över.
Joakim Lövgren kan njuta av loppet från sidan, väl förvissad om att hans stjärna Brioni redan är kvalificerad för finalen på Åby 21 april i kraft av sin seger i fjol.
Årets häst i Sverige 2011 fick istället vara med i ett förbluffande häftigt provlopp på Jägersro på torsdagen då han med tunga järnskor på hovarna gick sitt snabbaste träningsjobb i livet, men ändå var långt efter unghäststjärnan Raja Mirchi som dundrade runt banan på elittiden 1.11,4a/1 640 meter.
Istället siktar Lövgren mot start i Yngve Larssons Memorial på Halmstad 9 april som genrep inför den stora uppgiften.

”Aldrig varit bättre”
Mer aktuella är förstås de Lövgren-hästar som kan bidra till att en V75-spelare är 50 miljoner kronor rikare när lördagskvällen startar.
Först ut är 10 Bloom Boko (V75-2) där rapporterna låter bra.
– Hästen har kommit upp i form nu och gjort sina bästa insatser i karriären på slutet. Men hon har provat V75 från bakspår över kort distans förut och hade då ingen chans att hinna fram så jag har respekt för läget, säger Joakim Lövgren som plockat av hästen skorna i de två senaste starterna.
– Det hänger på att hela hästen har slappnat av. Hon var så spänd i fjol att vi var tvungna att köra med lite vikt, men nu har hästen utvecklats på alla sätt. Hon har aldrig varit bättre än nu.
6 Pling Plong spelade till V75-favorit trots sämsta möjliga startspår i sin senaste start, men gjorde bort sig med galopp.
– Han blev stressad. Jag la återigen på ett stängt huvudlag. Det har gått bra förut, men den här gången blev han väldigt ivrig och slappnade aldrig av. Vi går tillbaka till öppet huvudlag nu.
Den här gången ser utgångsläget betydligt trevligare ut med springspår i volten.
– Han har inte gått mycket voltstart överhuvudtaget. Jag hoppas att jag ska kunna få iväg honom snabbt från start, men han är lite orutinerad. Han känns helt normal i träningen och kommer säkert att göra en bra prestation i alla fall.

Pellegrino starkaste kortet
Över till V75-6 där Lövgren onekligen sitter på nyckeln med tre hästar i loppet. Själv väljer han att köra 6 Mr Pellegrino som fick en tuff resa utvändigt ledaren i sin senaste start.
– Det blev fel med väldigt högt tempo och han fick slita ont där ute. Annars har hästen gått bra varje gång på slutet och det hoppas jag att han gör nu också. Som det känns i träningen ska han göra ett bra lopp.
I oktober vann Mr Pellegrino ett V75-lopp med samma förutsättningar som nu hemma på Jägersro efter ledning hela vägen. Frågan är förstås om det kan vara upplagt för repris.
– Men jag tror att det är startsnabbare hästar med den här gången, både invändigt och utvändigt, så det är inget riktigt spetsläge även om han är ganska kvick iväg.
En av hästarna som finns innanför är stallkamraten 4 Splendid Value.
– Han är minst lika snabb som Pellegrino från början och visade strålande form för tre starter sedan då han vann på en 1.13-tid, det bästa lopp han har gjort. Men hästen har varit lite sämre i två starter efter det så jag är inte helt säker på att jag har samma form i honom. Han tränar helt okej och på hemmaplan över 1 600 meter var vi tvungna att prova.
Stallets tredje häst i loppet är V75-härdade 8 Crowne som får inleda längst ut bakom startbilsvingen.
– Han är också startsnabb, men från spår åtta kommer han att få en jobbig inledning. Det ska till mycket flyt och för för att han ska få en chans i det här loppet. Det känns som att hans chanser är lite bortlottade, säger Lövgren och avrundar med att summera sina möjligheter.
– Jag tror att Mr Pellegrino är vårt starkaste kort i loppet.
Är han det starkaste kortet på hela dagen också?
– Ja, det kan vara så.

Robin Johansson

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.