Markus Pihlström inför V86

38

Markus Pihlström inför V86

Två heta chanser för Markus Pihlström inför V86.
Han meddelar mycket intressanta balans- och utrustningsändringar, helstängt huvudlag, barfota runt om och jänkarvagn.
– Vi går all in. Global Rebel kommer att bli som en ny häst, säger Pihlström.

Bergsåkerstränaren befinner sig i Thailand på semester när intervjuen görs tisdag eftermiddag. Ifrån solparadiset får han via Atg-Live följa när hans hästar tävlar på hemmaplan under onsdagskvällen.
En av V86-omgångens största favoriter är Casanova Sisu i den inledande avdelningen. Hästen kommer från seger senast över lång distans från ledningen. Trots att han fick press höll han enkelt undan före Tequila Palema som han återigen möter. Från spår fem bakom bilen lär det på nytt bli ett offensivt upplägg av körande Ulf Ohlsson.
– 5 Casanova Sisu (V86-1) gick bra senast och vann med krafter kvar. Han börjar närma sig toppformen och gillar distansen. Att det är ett halvvarv längre än senast spelar ingen roll för honom. Jag tycker att de andra borde vilja ha hans rygg och från ledningen tror jag att han är med i striden. Det är likvärdigt motstånd som senast, säger Markus Pihlström och lägger till en spännande utrustningsändring.
– Den här gången blir det jänkarvagn och jag tror att det blir bra effekt över tre varv. Han har bara gått med jänkarvagn en gång tidigare, och det var i V75-finalerna på Åby i fjol. Men då var det fruktansvärt dålig bana och många som galopperade den dagen. Så den starten kan man bara glömma.

”Är mycket bättre barfota – blir 30 meter bättre”
I den femte V86-avdelningen har Markus Pihlström Global Rebel till start. Hästen återkom efter ett uppehåll senast och löpte dött lopp. Han vann fem lopp på 13 starter i fjol och är nu favorit från spår två bakom bilen. Tränare Pihlström maxar också allt vad det gäller balans och utrustning den här gången.
– 2 Global Rebel (V86-5) gick helt okej senast. Han stod med 20 meters tillägg på 1600 meter och hade dessutom bakspår. Nu går vi all in. Han är klart mycket bättre barfota och nu blir det den balansen. Det blir dessutom helstängt huvudlag och jänkarvagn och han kommer att bli som en ny häst. Jag tror att han blir 30 meter bättre än senast. Han bör också ha gått framåt med loppet i kroppen och är en av de som räknas. Jag tycker att det är en bra chans för han också, säger Markus Pihlström.

Föregående artikel”Kan inte säga nej, då kan man sluta”
Nästa artikelOn Track Piraten tävlade med infektion i kroppen