Osäker Untersteiner inför V75

34

untersteiner v75

October Kronos vann V75 direkt i debuten för Peter Untersteiner. Foto av MALIN ALBINSSON

October Kronos får ofta kritik för sättet han rör sig.
Stilen är knölig men det driver bra.
Italienaren vann V75 direkt i debuten för Peter Untersteiner strax före jul och återkommer nu med lopp i kroppen efter en lättare åkomma.
– Jag har inte bestämt om jag laddar från start eller inte, säger Untersteiner.

Efter två förlustlopp i V75 kan det vara dags igen på lördag för October Kronos.
48 miljoner kronor ligger i sjurättspotten under jackpotomgången i Kalmar och den Italienfödde sjuåringen är favorit i inledningen.
October Kronos sattes i Peter Untersteiners träning i början av november och vann silverdivisonen direkt i första starten. Hästens fjärde seger i V75 efter tre tidigare triumfer hos Lutfi Kolgjini.
Näst senast var hästen sämre på grund av slem i halsen. Trea bakom Västerbothenews i silverdivisionens final på Solvalla för en vecka sedan.
– Kanske borde han ha varit tvåa senast för att få godkänt. Men jag hoppas att han ska vara lite vassare nu. Läget är ingen höjdare och jag har inte bestämt om jag ska ladda eller inte. Det blir barfota runt om på nytt, säger Peter Untersteiner om hästen som ser ut att spelas till favorit.

Sex hästar på V75
Stallet har hästar i sex av V75- loppen. 10 Search Launcher (V75-1) ska smygas och får svårt att vinna enligt tränaren. 6 Prince Lurifax (V75-4) har ett vingelläge och hör inte heller till hästarna Untersteiner tror mest på den här omgången.
9 Filippa Hall (V75-2) är det kanske lite synd spåret då hon är snabb ut. Jag tycker att hon gick bra senast som fyra på Åby och tanken är att köra henne barfota nu. En outsider kanske.
13 Felicia V.E. (V75-5) blir allt mera stabil men går ändå inte att lita på helt ännu och jag inriktar mig på att köra felfritt i första hand från start. Annars är det en tuff märr som absolut kan vinna ett lopp som det här. Vi ändrar inget.
10 Kimono Pearl (V75-6) var inte som bäst senast och det var lite som spökade då. Har känts bra i ett jobb efter 1.22 full väg efter det. Hon ska gå barfota bak nu. Läget gör det svårt att uttala mig om chanser.
– Slutligen 5 Asterix Hornline (V75-7) som avgjorde säkert senast och borde ha gått framåt med det loppet. Distansen är ett plus men han är inte så snabb från start. Det blir troligen barfota runt om nu, slutar Peter Untersteiner.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.