Oscarssons gjorde det igen! Vinnare av Guldstoet

38

guldstoet 2016

Dream On Honey blev svaret i Guldstoet på Axevalla när tolv treåriga ston gjorde upp och lagerkrans och 350 000 kronor till vinnaren.
– Hon blir bättre och bättre hela tiden, konstaterade Jim Oscarsson om lillasystern till
Dreams Take Time och Mr Perfect.

Jim Oscarsson är uppfödare, ägare, tränare och kusk till Dream Om Honey som fick sitt stora genombrott på Axevalla på söndagen när hon vann Guldstoet.
Dream Om Honey var snabb från start men Jim Oscarsson valde att släppa ledningen till favoriten Zahara Goj och när sedan luckan kom perfekt på upploppet kunde det treåriga stoet enkelt sticka undan till karriärens hittills största seger.
350 000 kronor var triumfen värd och segertiden fina 1.13,6 över 2 140 meter, autostart.
– Hon blir bättre och bättre hela tiden. I dag ville jag ge henne ett snällt lopp och så blev det ju. Jag är jättenöjd. Hon hade krafter kvar och gled bara förbi, det kändes jättebra, sa Jim Oscarsson.
Dream Om Honey är en helsyster till sjuårige Dreams Take Time som tjänat 4,7 miljoner kronor och fyraårige Mr Perfect 721 000 kronor.

Osterling fick behålla vandringspriset
Hertiginnan av Västergötland kronprinsessan Victorias lopp är sedan 1993 ett av landets största damlopp och lockar med ett förstapris på 100 000 kronor.
Årets vinnare blev Susanne H Osterling som dominerade loppet i spets tillsammans med Robert Bergh-tränade Digital Control. Det var Solänget-tjejens tredje seger i loppet, hon vann även 2009 med Smash Express och 2010 med Giddson, och därmed fick hon även behålla vandringspriset för evigt.
– Jag är nästan lite skakis, mycket roligt. Men det är inte svårt vinna lopp när man kör sådana här hästar. Det var väldigt lätt att vara kusk i dag, sa Susanne H Osterling.

Jansson bäst av de ”gamla”
Axevalla, som firar 60 år som travbana, bjöd även på ett lopp med ”gamla” Axevallaprofiler som Roger Grundin, Sven-Gunnar Andersson och Sören Norberg med flera. Vann loppet gjorde 62-årige Torbjörn Jansson med favoriten H.S.No Fooling före 67-åringarna Åke Glaas och Risto Airaksinen.
Axevalla bjöd även på Andra Testet där de fyraåriga stona förbereds inför Stochampionatet och distansen 2 640 meter, autostart. Lutfi Kolgjini-tränade Pasithea Face visade att hon blir att räkna med i miljonloppet 24 juli. I händerna på Adrian Kolgjini lekte Pasithea Face hem loppet från ledningen på 1.14,5.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

1 KOMMENTAR

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.