”Ska bli ledande bana i Europa…”

20

Första spadtaget mot Åby Arena är taget.

Målet:

– Vi vill bli en ledande travbana i Europa, det är helt givet, säger Åbytravets vd, Nils Andreasson, till Trav365.

Mässhall och 16 våningar hotell. Det ska stå färdigt vid Åbytravet våren 2019.

– Vi hade frågeställningen uppe i styrelsen för några år sedan, ska vi lägga oss ner, eller satsa. Det går inte att lägga sig ner och dö, vi vill främja travsporten och tror att det finns en möjlighet i och med det här, säger Åbytravets vd, Nils Andreasson, till Trav365.

”Travbanorna har inte hängt med”

Storbanan i Mölndal gör storsatsningen av två skäl: Att Åbytravet ska få en sig en rejäl uppfräschning och att det ska bli ett livligt område runt travovalen.

– Det är en jättestor grej. Det handlar mycket om att få ett annat liv i arenan med aktiviteter sånär dygnet runt och varje dag i veckan. Det finns ingen annan väg att gå. Vi vill att det ska flöda människor runtomkring här.

– Förutom att folk kan åka hit på mässor och/eller bo på hotellet så ska vi ha ett modernt gym här på runt 1 700 kvadratmeter och sannolikt även kunna erbjuda någon annan upplevelseaktivitet. Vi ska helt enkelt få till en modern anläggning som står i konkurrens, där har travbanorna inte riktigt hängt med.

”Tanken är att vi blir delägare med 30 procent…”

Att satsningen är i mångmiljonklassen är inte svårt att räkna ut, men Åby vill inte gå in på några siffror i det här läget.

– Vi går i huvudsak in med mark, säger banans vd.

Han fortsätter:

– Tanken är att vi blir delägare med 30 procent i ett bolag som bygger det här. Vi hoppas att det ska bli några kronor åter till sporten samtidigt som vi får en uppfräschad anläggning. Det fodras en rejäl ansiktslyftning.

Vad är målet med Åby Arena?

– Vi vill bli en ledande travbana i Europa, det är helt givet. Det ska även vara ett upplevelsecentrum för Mölndals stad och hela Göteborgsregionen. Det är bredare än bara trav. Det är den utveckligen vi vill gå på, vi har redan väldigt bra sportsliga förutsättningar nu vill vi komplettera med publiken så ska det vara komplett och bra sen.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet