Stall Brynäs jagar V75-seger på söndag

29

stall brynäs

Full pott med två raka segrar och klar ledning för stall Brynäs i Rikstravet.
På söndag jagar Falco di Quattro en V75-seger i Umeå.
– Jag tror att han kan vinna igen, säger tränaren Erik Lindegren.

Stall Brynäs toppar Rikstravet med 30 poäng efter att Falco di Quattro är obesegrad i deras ägo.
Två starter för nye tränaren Erik Lindegren har inneburit lika många segrar och succén är ett faktum. I första starten fick hästen en tung löpning men hade ändå mod och styrka att avgöra på mållinjen. I den andra starten fick han ett invändigt lopp efter en kort startgalopp och spurtade till en lätt seger när luckan kom in på upploppet.
– Båda gångerna har han haft högsta farten över mållinjen så det är ju bra. I debuten för oss fick han tredjespår första varvet och sedan vila lite. Därefter gick han riktigt bra sista tvåhundra metrarna. Senast blev han lite för ivrig och felade några steg i starten. Men han ställde sig snabbt så det var inga konstigheter. Det löste sig perfekt och han avslutade 1.11,5 sista femhundra, säger Erik Lindegren.
– Det är en fin, långstegad häst, som har varit ute i tuffa sammanhang tidigare. Han var bland annat med i storloppet i Hamburg och i Breeders Crown samt flera andra större lopp. Jag tror att det finns mer utveckling i honom och han har inte tjänat så mycket pengar.
Vad säger du och ägarna om den här starten och att ni leder Rikstravet?
– Det är trevligt såklart att det har börjat så bra. Kul för ägarna och det är några som har varit ute och hälsat på hästen. De är glada men de får inte tro att det är så här lätt att vara hästägare bara.
– Det är ett jättebra initiativ det här med Rikstravet. Stall Brynås sålde slut alla andelar några dagar innan Falco di Quattro gjorde första starten för oss. Men det är flera fina hästar som är med i Rikstravet. Sphinx d’Inverne exempelvis, som vann i Kalmar, ville jag köpa men vi kom inte överens om priset. För då hade jag inte kunnat köpa Falco di Quattro.

Möter stall Luleås Jim Sånna
Apropå flera Rikshästar så startar även Stall Luleås Jim Sånna i V75-6 på juldagen och möter då Falco di Quattro. Erik Lindegren väljer att skicka upp sin häst de 55 milen till Umeå där V75 för första gången kommer att köras på isbana.
– Han står bra inne i loppet och vi får hoppas att han klarar isbanan bra. Men det tror jag för rakbanan på Leufsta är is och det har inte varit några problem. Hästen reser upp på julafton tillsammans med ägaren till Klöver All Over. Skötaren till Falco di Quattro har sitt föräldrahem i Vännäs och ska fira jul där så hon blev glad när vi skickade upp hästen.
Hur firar du själv jul?
– Jag har ett barn på tio månader, en på sex år och en fru, så jag blir hemma. Vi har personal som vill vara ledig och jag jobbar i stallet istället. När vi även fick chansen att få Ulf Ohlsson som kusk så blev det perfekt.
Hur verkar det med Falco di Quattro efter senaste segern?
– Han har gått motion både lördag och söndag och ska få ett lätt jobb på onsdag. Allt verkar bra, han är mjuk och fin.

”Gäller att hitta ner från start”
Falco di Quattro har spår sex bakom bilen i V75-6 och tävlar om ett förstapris på 100 000 kronor. Vad säger du om uppgiften?
– Jag kan inte flera av de andra hästarna men tror inte att min gör bort sig. Jag tror att han kan vinna om det stämmer, men han är inte bra från start så det gäller att han hittar ner någonstans. Klaffar det på vägen är det inte omöjligt för hästen är riktigt bra, säger Erik Lindegren.
Du har även med Klöver All Over i V75-1. Chanserna där?
– Han känns fin och formen är bra men han slog i bakbenen i vagnen senast då han gick i jänkarvagn. Läget blev tyvärr tråkigt och från spår tolv får vi hoppas på turen och att de kör fort där framme. Men han får väl köra för pengar i första hand.

Föregående artikelAndelssuccén: Har vunnit 6,5 miljoner
Nästa artikelGuiden: Så avgörs V75 Winter Burst

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.