Stjärnan efter kritiken på V86: ”Jag gjorde fel…”

15

Danske stjärnkusken fick utstå tuff kritik efter V86

Danske toppkusken Jeppe Juel fick utstå tuff kritik efter V86 under onsdagskvällen.

Anledningen: en allt för defensiv styrning bakom jättefavoriten Amour du Coglais.

– Jag förstår spelarnas besvikelse, och jag gjorde fel, säger Jeppe Juel.

Foto: ATG LIVE/MALIN ALBINSSON/KANAL75

V86-inledningen från Jägersro under onsdagskvällen blev en riktig snackis.

Anledningen: danske toppkusken Jeppe Juel, som körde egentränade Amour du Coglais, fick en vilsam löpning i rygg på ledande Dragster och Roger Malmqvist. 800 meter från mål hade Jeppe Juel chansen att gå ut i andraspår med Amour du Coglais, men Jeppe valde att sitta kvar. Amour du Coglais fick sedan aldrig chansen och gick i mål, med till synes, gott om krafter sparade.

Efter loppet fick danske toppkusken utstå tuff kritik, och flera travspelare rasade mot Jeppe Juel på sociala medier. Amour du Coglais var storfavorit i loppet, spelad till 14 för en satsad tia, och streckad på 49 procent på V86-spelet.

”Hade jag fått köra om loppet så”

Måldomarnämnden på Jägersro valde efter loppet att höra Jeppe Juel angående den defensiva styrningen, och köpte Jeppe Juels förklaring att han valde att sitta kvar på innerspår för att han bedömde att han inte skulle kunna besegra Dragster utvändigt utan att bästa möjligheten till seger var att chansa invändigt.

Dagen efter loppet bemöter Jeppe Juel den tuffa kritiken.

– Det är klart, så här i efterhand så skulle jag gått ut i andraspår. Hade jag fått köra om loppet så hade jag gått ut i andraspår, det är klart det är så, säger Jeppe Juel och fortsätter:

– Samtidigt är det svårt att veta, just då. Men, jag förstår besvikelsen hos spelarna och jag gjorde fel. Men det är en svår situation.

”Det är spekulationer”

Hur gick dina tankar när du väljer att sitta kvar cirka 700 meter från mål, när du har chansen att gå ut i andraspår?

– Jag resonerade som så att jag satt i rygg på loppets näst bästa häst, en jättebra häst, och jag trodde att chansen att gå ut skulle komma igen, runt sista sväng eller in mot upploppet. Johnny Takter som kom upp utvändigt om Dragster i det skedet när jag väljer att sitta kvar hade fått jobba en del för att komma fram dit, så jag måste säga att jag var ganska säker på att luckan skulle komma igen. Men, nu höll Johnnys häst farten hela vägen in i mål och då blev vi fast.

Hade du vunnit loppet om du gått ut i andraspår cirka 700 meter från mål?

– Det är spekulationer, det kan man bara spekulera om, det är gissningar. Men, hästen kändes i varje fall jättefin över mål och det är klart det var jätteirriterande att vi inte fick chansen, säger Jeppe Juel och avslutar:

– Nu är jag ingen spelare själv, men jag har som sagt förståelse för spelarnas besvikelse, det blev med facit i hand fel.

4 januari 2018 13:09

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.