Strecka bägge på V75 säger Carl-Otto!

74

paramount v75

Paramount tar en av sina fem segrar förra året för Peter Ingves. På lördag är det Johnnt Takter som kör Carl-Otto Göranssons sexåringFoto av MALIN ALBINSSON

Carl-Otto Göranssons senaste V75-seger kom för knappt ett år sedan.
På lördag kan det vara dags att åter kliva in i travets elitserie.
– Jag tycker att både Vernin Starlight och Paramount ska streckas säger Carl-Otto Göransson.

Carl-Otto började med tre hästar på träningslistan när han drog igång som proffs. I takt med framgångarna har stallet växt allt eftersom. De senast åren har halmstadtränaren legat på drygt 40 hästar som tränas på gården i Tönnersjö, söder om Halmstad
– Jag är mycket nöjd med allt och har bra folk runt omkring mig, allt från personal till veterinär, säger Carl-Otto.
Innan han tog det stora klivet att bli egen har han skaffat sig en gedigen utbildning. Åtta år hos Petri Puro har gett en ordentlig grund att stå på.
– Hos Petri har jag lärt mig det mesta. Han har ett fantastiskt öga för det här och vet när hästarna ska vila och träna, en mycket skicklig yrkesman, berättar Calle.
I vintras hade stall Göransson det lite trögt och hästarna tävlade inte riktigt som man önskade. Efter en del letande hittades felet i fodret.

Tillbaka på banan
– Höet visade sig ha för höga värden. Hästarna drog på sig mjölksyra för tidigt. Nu har vi bytt leverantör och jag måste ge en eloge till Krafft som har hjälpt mig mycket och nu är vi tillbaka på banan igen och hästarna känns starka och jag ser framåt med tillförsikt, fortsätter Calle.
På träningslistan finns flera hästar med V75-potential och två av dom är med på lördagen i Örebro.
Både Vernin Starlight och Paramount har visat kapacitet som kan bära dom en bit upp i karriären.
– Vernin Starlight (V75-4) har haft en del problem på vägen, men han har bättrat sig på sistone och fått ett starkare självförtroende. Jag vågar ändå inte riktigt lita på honom helt och hållet ännu, men insatserna i de senaste starterna har varit väldigt positiva.
Vernin Starlight har inte startat på ett tag, varför?
– Han var inte som allra bäst i Kalmar och det var starkt gjort av honom att hålla sig i trav. Vernin Starlight är behandlad efter den starten och han känns riktigt fin i träningen. Hästen är rejäl på alla sätt och vis och jag tycker att han håller V75-klass. Jag kommer inte att göra några ändringar på honom.
– Paramount (V75-6) är en schysst kompis. Han är lättsam och gör alltid sitt yttersta när han är frisk och fräsch. Jag har blivit imponerad av honom i de två starterna han gjort efter lite vila. Galoppen senast tar jag inte så hårt på, han är lite känslig från de innersta spåren och när Johnny laddade blev det galopp.
Paramount slutade två och måste gjort ett bra lopp, eller?
– Han gick ett mycket bra lopp efteråt till andraplatsen och visade att formen är riktigt på gång. Spåret passar bättre den här gången och jag har en häst som kan springa fort och han är så pass bra att han kan vinna om det klaffar. Jag går i valet och kvalet att ändra framskor, men det är inget jag har bestämt ännu, i övrigt blir det inga ändringar.
Vem är bästa chansen?
– Det kan jag inte svara på, om jag vore spelare skulle jag strecka båda två, avslutar Carl-Otto

 

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.