Svante Båth: ”Jag måste vara optimistisk”

35

Foto: Kanal 75

Svante Båth blir lite av nyckeltränare på V86 i kväll

TRAV6 december 2017 13:14

Stjärntränaren Svante Båths National Prince blir V86-omgångens största favorit i kväll.

Och det låter minst sagt bra.

– Jag måste vara optimist, säger Svante Båth.

Under onsdagskvällen avgörs V86-tävlingarna från Solvalla i Stockholm och Bergsåker i Sundsvall och lite av nyckeltränare i omgången blir proffset Svante Båth.

Svante Båth har fem hästar till start inom V86-kupongen – där Svantes fyraårige National Prince spelas till omgångens största favorit.

”Det ser bra ut”

6 National Prince (V86-2) kommer till kvällens start med tre raka segrar och han är spelad till över 70 i spelprocent.

– Han har radat upp segrarna på slutet och han håller knallform för dagen. Det finns ingenting att anmärka på efter senast och jag tycker det ser bra ut, säger Svante Båth.

National Prince har i de fyra senaste starterna tävlat barfota runt om, men att det i kväll handlar om skor runt om påverkar inte Svantes optimism.

– Jag tycker det ser ut som bra segerchans även om han måste tävla med skor runt om den här gången och jag måste vara optimistisk, säger han.

I samma lopp har Svante Båth även 4 Coffie U.N.G. till start, som körs av Svantes dotter Kim Moberg.

– Där är formen på topp och det ska vara bra platschans, men jag tror han får svårt mot National Prince.

”Ingen som är så speedig”

Svante Båth har även två hästar till start i V86-4, det handlar om 4 Virunga och 10 Poem In Motion, som körs av Erik Adielsson respektive Torbjörn Jansson.

– Virunga har verkligen utvecklats de senaste månaderna, hon har alltid lovat väldigt mycket och nu när hon fått starta kontinuerligt har resultaten också kommit. Hon är alltid vass när hon får sitt lopp och jag blir inte förvånad om hon dyker upp där framme, säger Svante Båth och fortsätter:
– Poem In Motion tycker jag är en outsider trots bakspår och tufft motstånd, hon är inte ofarlig om det skulle stämma lite under vägen.

Sedan blir Svante Båths 8 Global Wild Card (V86-6) favorit i tvååringsloppet.

– Hon var jättefin vid seger i debuten senast och vann trots ett opassande lopp. Jag har ingen tvååring som är så speedig som hon, däremot är hon inget att lita på och lite speciell. Sköter hon sig och får rätt lopp slår vi många till slut, säger Svante Båth.

6 december 2017 13:14

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.