Tog hem jättevinst – tack vare diskning

42

Jonas Söderlind, 29, prickade in travloppets sju första hästar – tack vare en diskning.

Då spelade han in totalt 955 000 kronor som elva kunder får dela på.

– Det var tur att man inte såg loppet live, säger han och skrattar till Trav365.

Det var bara ett enda system i Sverige som lyckades pricka in alla sju rätt på Top 7 i lördags.

Hjärnan bakom verket: 29-årige Jonas Söderlind på Ica Maxi Lindhagen i Stockholm.

Jonas, som sedan premiären av spelformen, gjort butikens andelsspel, valde att spika en av favoriterna i loppet, 8 Aron Palema. Sedan lät han datasystemet Harry Boy ta ut resten av hästarna på systemet som kostade 480 kronor.

Var hemma och städade

Datasystemet valde att spika att 4 New Star Power skulle sluta på sjundeplats. Vid målgång så var dock 6 Hades Håleryd sjua, men blev diskvalificerad för galopp och åttan i mål, 4 New Star Power, flyttades upp som sjua.

Då blev Jonas system det enda i hela landet med sju rätt. Nu får elva andelssköpare i butiken dela på 955 054 kronor, drygt 86 000 kronor vardera.

– Jag följde inte loppet alls utan var hemma och höll på att städa och fixa. Jag kom på att loppet hade gått och tog fram mobiltelefonen och smög fram häst för häst när jag skulle rätta. Pulsen steg mer och mer för varje häst som satt. Det var tur att man inte såg loppet live, säger Jonas till Trav365 och skrattar.

– Det var svårt att ta in. Jag dubbelkollade två- tre gånger att det verkligen stämde, jag vågade inte ta ut någonting i förskott och fattade inte att det var på riktigt, fortsätter han.

High fives i butiken

Du valde att spika Aron Palema. Hur tänkte du?

– Jag brukar inte gå på favoriterna i loppen men hade läst på lite under förmiddagen på lördagen. Trots att han hade ett halvknackigt spår så trodde jag på honom. Men, jag ska inte ta åt mig all cred eftersom jag småfuskade lite och valde Harry Boy på resten, ha ha.

Tidigare har butikens största vinst legat på cirka 35 000 kronor när det handlar om trav. Nu slog man det med råge. Jonas valde även själv att köpa en andel i sitt tips.

– Jag jobbade inte i går (söndag) men åkte förbi butiken ändå. Men kunderna är ju jätteglada och överväldigade. Från arbetskamraterna har det varit idel gratulationer och high fives, men en del har givetvis grämt sig över att de själva inte var med på en andel.

Hur firar ni den här storvinsten då?

– Lite tårta i fikarummet är ju aldrig fel. För egen del blir det nog några weekend-resor i vår.

– Men nu är det bara att gå på det igen till helgen. Nu har jag ju all press på mig, så det blir väl säkert noll rätt, ha ha, avslutar Jonas.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
Tog hem jättevinst
– tack vare diskning

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelObesegrade löften gör upp på V75
Nästa artikel”Fick till och med ta emot hotbrev”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.