V75 Mantorp eftersnack och resultat

53

jörgen sjunnesson

Han skulle inte ens ha kört lopp under lördagen.
Men efter att ha ringts in som inhoppare blev Jörgen Sjunnesson dagens kusk på Mantorp.
Tillsammans med högkapable fyraåringen Southwind Mozart vann han Ina Scots Ära.
– Förhoppningsvis kan det bli Elitloppet nästa år, sa hästens tränare Veijo Heiskanen, som följde tävlingarna hemma i tv-soffan.

En ögoninflammation tvingade Veijo Heiskanen att stå över lördagens tävlingar. Jörgen Sjunnesson vikarierade i sulkyn och han förvaltade pundet väl. Redan i V75-inledningen (klass I) satte han dit skrällen Othello Face och i dagens huvudnummer, Ina Scots Ära med ett förstapris på 300 000 kronor, gjorde han inga misstag bakom vindsnabbe amerikanen Southwind Mozart.
– Jag kan stå här hela kvällen och prata om den här hästen. Det är alltid lätt att ta in luft när man vinner men det här är ingen vanlig häst. Jag tror att han är med i Elitloppet nästa år, sa Sjunnesson.

Sprintermästaren nästa

Southwind Mozart kom till Veijo Heiskanen i vintras och hade inför lördagens start imponerat i två raka segrar. Nu mötte han knivskarpt motstånd i form av kulltopparna Poet Broline och Readly Express. Men det spelade ingen roll. Från ledningen höll den flyfotade jänkaren konkurrenterna bakom sig utan att behöva anstränga sig nämnvärt.
– Det är en jätteduktig häst, bästa sorten, och nu fick han en bra resa också när han kom till spets, sa Veijo Heiskanen i telefon från tv-soffan.
Hur höga tankar har du om honom?
– Förhoppningsvis kan det bli Elitloppet nästa år men först laddar vi mot Sprintermästaren. Han kommer inte starta mer inför det utan nu kollar vi upp honom och om allt ser bra ut får han träna på. Det ska bi intressant. Han är en stenhård häst.
Hur mår du själv?
– Inget vidare. Det känns ungefär som tandvärk i ögat. Men det känns ändå lite bättre än i går så jag tror att jag har fått rätt medicin och det underlättar när hästarna går som i dag.
Även tvåan i Ina Scots Ära, årsdebuterande kriterievinnaren Readly Express, imponerade när han efter en passiv styrning avslutade storstilat till andraplatsen.

Enkelt för ompysslad elvaåring
Gamle kämpen Spring Erom har hittat en riktig formtopp och spelades till omgångens största favorit. Konkurrenterna i gulddivisonen hade respekt för hästen och Björn Goop fick dämpa tempot i ledningen innan han lät elvaåringen sprinta ifrån konkurrenterna sista halvvarvet.
– Han känns bättre och bättre, det är helt sanslöst! sa hästen tränare Dan Widegren och fortsatte:
– Det är osannolikt egentligen, men vi tar bara väl hand om honom efter varje start och det är jädrigt gott när det ger resultat.
Dämpa tempot i ledningen fick Björn Goop även göra med egentränade 6 Caresse som tackade för den behagliga promenaden genom att enkelt hålla motståndarna bakom sig i stoloppet.
– Jag kunde sitta och mysa med henne på upploppet, konstaterade Goop.

Första segern sedan 2014 för derbyfavoriten
I september 2014 var Archangel Am favoritspelad i Svenskt Travderby efter att ha vunnit sitt uttagningslopp. Men lyckan stod honom inte bi i derbyt och när han på lördagen klev ut på banan hade han gått segerlös från ytterligare 21 raka starter. Nu var hästen tillbaka i gammalt gott slag och från ledningen tog han hem silverdivisionen i fin stil.
– När han kommer till ledningen och känns så här fin finns det inte många i den här klassen som går runt honom, sa kusken Erik Adielsson, som bokförde sig för ytterligare två V75-segrar genom Svante Båths Kalle Kalas i klass II och Stig H Johansson-tränade Hero Sjöhammar i bronsdivisionen.
På V75-spelet betalade sju rätt denna jackpotomgång 27 288 kronor, sex rätt gav 161 kronor och fem rätt 18 kronor.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

1 KOMMENTAR

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.