”Väck mig inte ur den här drömmen”

30

Dan Widegren stod på Vaggeryd och selade ut en häst.

Då kom glädjebeskedet – tolvårige Spring Erom fick spår ett i försöket i Elitloppet.

– Väck mig inte ur drömmen, säger Dan Widegren.

När Spring Erom vann Gulddivisionen på Åby 13 maj så blev han som tolvåring (!) klar för Elitloppet på Solvalla sista helgen i maj.

Hästen som debuterade som treåring, var med i Svenskt Travderby som fyraåring, och som på Åby gjorde sin 98:e start i karriären. Vilken saga.

– Det börjar sjunka in nu, jag har den rosa biljetten hemma och går och tittar på den ganska mycket, sa Dan Widegren några dagar efteråt till Trav365.

Om glädjeämnena för Halmstadtränaren var slut där? Icke.

I söndags hölls spårlottningen till Elitloppet och Spring Erom lottades till spår ett i sitt försök – rena drömlottningen.

Blev feststämning – på Vaggeryd

När spårlottningen till Elitloppet hölls i söndags var Dan Widegren på Vaggeryd för att starta Kungkurt.

– Jag stod och skulle sela ut honom för lopp när Christoffer Eriksson kom och frågade om jag hade hört något om lottningen, då gick jag och kollade i telefonen och då hade någon skickat ett sms till mig och gratulerade för spår ett i försöket med Spring Erom.

Hur reagerade du då?

– Väck mig inte ur den här drömmen, och det är lite så man har känt kring det här. Jag vet inte hur jag ska uttrycka mig riktigt, men det var ju inte vår grundtanke att vara med i Elitloppet med Spring Erom och sedan föll bitarna på plats så in i helsike och sedan får vi spår ett i försöket på det. Som en dröm.

Tillsammans med Christoffer Eriksson, kusk bakom Spring Erom i Elitloppsförsöket, blev det feststämning på Vaggeryd.

– Vi jublade tillsammans och både jag och Christoffer började yra om finalplats, innan vi fick se vilka han skulle möta i sitt försök, då blev man lite mer realist, skrattar Dan Widegren och fortsätter:

– Men vi har ett bra utgångsläge och åker till Solvalla och Elitloppet med god känsla, vi kommer åka dit och bara vara positiva och se möjligheter.

”Tänker inte vara realist och tråkig”

Spring Erom ställs i sitt försök mot bland annat den store favoriten Bold Eagle, samt Delicious och Resolve.

– Men jag tänker inte vara realist och tråkig, jag hoppas vi kan gå till final på det här fina utgångsläget. Kan han vara fyra i ett sådant här lopp, det är väl där vi snuggar vid, och ta sig till final så hade det varit fantastiskt.

Spring Erom skulle i så fall göra sin 100:e start i karriären, i en Elitloppsfinal. Var det någon som sa dröm, och saga?

– Han känns jättefin här hemma hästen, han gick intervaller i måndags och på torsdag ska han få gå lite raskare, då ska han få sträcka ut lite. Allting har gått enligt plan så här långt. Vi reser upp till Solvalla på söndag morgon, det är rutin för honom och då han är stökig och sova borta med så blir det skönt för honom att få sova hemma, säger Dan Widegren.   

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikel”Blir ett väldigt spännande lopp”
Nästa artikelKör sitt första Elitlopp – får då två chanser