Venkatesh trivs bäst utan Hultman

58

venkatesh utan hultman

Formen är på topp och utgångsläget är bra.
Då väljer Venkatesh tränare att stanna hemma från V75- tävlingarna.
– Jag håller mig ifrån ”Venka”, han trivs bäst då, säger Solvallatränaren Stefan Hultman och skrattar.

Venkatesh (V75-6) har gjort sig känd som en knepig häst, lite av spelarnas mardröm. Hög kapacitet har sexåringen visat ända sedan han började tävla men han har också uppträtt stökigt och galopperat en hel del. Nu verkar han ha coolat ner sig. Sju lopp i rad har han klarat utan att galoppera och senast tog han hem sin hittills största segercheck, 220 000 kronor, i silverdivisionens final inom V75.
– Jag tycker att han har höjt sig ett snäpp hästen. Dels har han blivit lite mer foglig och så har han höjt sig lite kapacitetsmässigt också på slutet. Han var lite hetsig i Rättvik näst senast men bortsett från det har han varit fin och senast tyckte jag att var han riktigt läcker, säger Stefan Hultman.

”Kapacitet som duger”
Förra gången utgick Venkatesh från bakspår och via en mäktig långspurt från fjärde par utvändigt avväpnade han ledande storfavoriten Oliver Kronos i god tid före mål. Lördagens V75 arrangerar på Bergsåker utanför Sundsvall och den här gången har Venkatesh innerspår bakom startbilen. Återigen ser loppets favorit ut att nå ledningen.
– Jag tror att Venkatesh kan öppna bra men han kan inte hålla ut Ready For More, säger Stefan Hultman och fortsätter:
– Hittar Venkatesh ut och får chansen ordentligt har han absolut kapacitet som duger, men jag vet också att Ready For More är en fantastiskt fin häst och när det luktar ledningen för honom är väl risken att han så att säga ”ramlar hem” också. Men Venkatesh är en outsider.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.