69-årige Norberg sopade rent på V86!

98

image-2

Trippelseger till Jan Norberg. Här med Te Freddo Knick. Foto av Kanal 75

I år fyller han 70.
Hädanefter tänker han ta det lugnare efter drygt 2 000 segrar i karriären – men ska fortsätta hjälpa andra i loppen.
Robert Bergh slog en signal till catchdriver Norberg när han skulle vara borta under V86-omgången hemma på Bergsåker.
Tre segrar blev facit av onsdagens samarbete.

Jan Norberg drog från årsskiftet ner till ett fåtal hästar i stallet på Umåker efter en karriär som bland annat inrymt dubbla segrar i kallblodskriteriet och en seger i det kalla derbyt.
Kusken från Umåker får många styrningar av Robert Bergh. På onsdagkvällen var det tre av Sundsvallsstallets hästar som segrade med den snart 70-årige hästkarlen bakom sig.
She Loves You F.I. kom fram i tredjeparet utvändigt och riktigt exploderade i spåren när Norberg gav anfallsorder och imponerade mest i trion.
– Oj, oj, oj. Jag kände redan när jag vred ut att det var klart, berömde Jan Norberg stoet som är obesegrad i Robert Berghs regi efter två starter.
Jan Norberg fick skämtsamt frågan om han skulle flytta med Bergh ner till Åby i vår.
– Ja, man måste ju satsa när man är ung och hålla på med det man tycker är roligt! sa 70-åringen och skrattade.
Det blev även segrar med Tangen Didrik och Te Freddo Knick. Tangen Didrik fick en annorlunda väg till mål i kallblodsloppet. Norberg var snabbt uppe och provade för ledningen men fick svar och gick ner i ledaren Alsaker Faks rygg.
När ledarhästen galopperade på den sista bortre långsidan drogs Norberg bakåt men hittade ut och Tangen Didrik visade prov på toppform när han trots strulet kunde spurta till seger.

”Ingen ville släppa”
Jan Norberg lyckades inte nå ledningen med Te Freddo Knick heller. Allt ordnade sig när ekipaget fick fritt i den sista kurvan.
– Jag har försökt på ledningen två gånger nu men ingen vill ju släppa, summerade Jan Norberg loppen han tvingades lösa på alternativa sätt.

Highness glänste igen
V86-omgången delades mellan Solvalla och Bergsåker och på huvudstadsbanan var Ulf Stenströmers Your Highness återigen den klarast lysande stjärnan.
Björn Goop rundade motståndet från femte utvändigt via tredjespår under slutrundan. Your Highness fick ”vila” lite utvändigt ledande Octopus genom den sista kurvan och lyssnade ärligt när hon fick nya signaler av sin kusk över upploppet.
– Vilken jäkla mercha! Det är helt sjukt. Hon möter hingstar och valacker – göra hela jobbet själv men bara lämnar dom. Hon är rejäl, sa Ulf Stenströmer.
Förmodligen var detta sista loppet på ett tag för Your Highness. Kanske blir det start någon gång i april igen.
– Vi åker inte till Frankrike i alla fall har vi bestämt. Hon kanske inte ens hade kommit med där eller ställts på bakspår. Vi ska vinna SM i år med henne, summerade Axevallatränaren.

”Turen var på hans sida”
Roger Walmanns Quiteanotherstory har formen på topp och tog andra raka segern efter en snygg styrning av Örjan Kihlström.
Björn Goop tog två segrar på V86 och tränar själv He´s A Diffacolt.
V86-inledningen på Bergsåker anfördes av Limping Scrimp och John Östman från start till mål. Örnsköldsviksamatören Ulrica Håkansson tränar. Betrodda duon Robben Bob och Deal Or No Deal var inte som bäst den här gången.
Torbjörn Jansson avslutade omgången på Solvalla med Reijo Liljendahls Västerbo Paymyday efter en invändig smygare och lucka på upploppet.
– Turen var på hans sida den här gången men han var värd det. Monster Drive var fyra på Bergsåker i sin comeback men fick nog inte rätta fästet. Vi startar på, summerade Reijo Liljendahl.
Utdelningen för alla rätt på V86 landade på 10 904 kronor.

Föregående artikelEdward Ale en häst för Elitloppet?
Nästa artikelSvenska travhästar gräver Guld i Frankrike

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.