Claes Sjöström inför V86 den 8 juni 2016

65

claes sjöström

Jaguar Hill är obesegrad efter två starter.
D’Laina inledde med tre raka segrar.
Claes Sjöström har en spännande treåringsduo till start på V86.
– Om man streckar på lite ska båda med på kupongen.

Claes Sjöström har sju treåringar i stallet och facit så här långt är riktigt bra. Sex av hästarna har kvalat, fem har startat och tre har besökt vinnarcirkeln.
– Den sjunde har haft lite problem och blivit opererad så den kommer inte starta i år, säger Solvallatränaren.
Men sju treåringar är lite få för att Claes Sjöström ska vara helt nöjd.
– Jag skulle kunna tänka mig ha 20 hästar i en kull, som mest har jag haft tolv, berättar han.
Precis som många andra hoppas Claes Sjöström mycket på 2018 och den satsning på treåringarna som svensk travsport då ska göra med minst 50 000 kronor till vinnaren i samtliga treåringslopp.
– Det gäller hästarna som i dag är 1,5 år jag siktar på att jobba in en större kull. Jag tycker att det blir superintressant med tanke på de nya prisskalorna. Den här satsningen är bra för både topp och bredd. En normal treåring kommer tjäna mer än i dag, säger Claes Sjöström.

Obsegrad efter två starter
Claes Sjöström selar ut två treåringar inom V86-spelet hemma på Solvalla på onsdagen. Två hästar som inlett karriären starkt.
Jaguar Hill (V86-5) är obesegrad efter två starter.
– Han har gått från klarhet till klarhet. Han var överambitiös i kvalet och hoppade från start, sedan skötte han sig. I vinstloppen har han spurtat bra från fjärde respektive andra utvändigt och inte behövt gå i botten. Han är ingen tidig häst men man har känt talangen i träningen.
– Nu är det svårbedömt motstånd. Jag är nöjd med hästen som tagit loppen bra, men nu är det definitivt tuffare, som det blir när man vinner.
Vad tror du om chansen?
– Jag har faktiskt lite dålig koll på motståndet i dagsläget. Spår 4 är generellt ett bra spår i autolopp och jag tror att han kommer att öppna bättre med bil- än i voltstart, han har varit lite valpig i volten.
Gör du några ändringar?
– Ja, troligtvis kommer vi att döva honom lite mindre, han har varit extra dövad när det varit voltstart men jag tror inte att det behövs nu. Möjligen blir det även barfota fram, säger Claes Sjöström.

Inledde med tre raka
D’Laina
(V86-6) inledde med tre raka som tvååring i september fjol men sedan har det inte blivit flera segrar.
– I fjärde starten tog vi bort skygglapparna och då gick hon inget alls. I femte hoppade när jag lyfte ut henne. Sen var hon godkänd i årsdebuten som oplacerad i Örebro från utvändigt ledaren i ett Breeders’ Crown-lopp. Därefter var hon knappt godkänd på Romme som femma.
– Senast tyckte jag hon var godkänd igen som femma på en 1.15-tid, hon hade bättre spänst i steget. Hon gick barfota och med jänkarvagn senast och fick lägga ett par speeder i loppen. Nu har vi ett bra startspår med innerspår men M.T.Lara Croft är snabbare och den kan jag inte svara, men han brukar släppa med den och om min är snabb kanske vi får prova om han vill släppa, annars blir det ett lopp på innern gissar jag, säger Claes Sjöström.
Tycker du att dina hästar ska streckas på V86?
– Ja, om man streckar på lite ska båda med på kupongen. Caddie Lisieux i D’Lainas lopp kan vara spikförslag, den ser ut som en kulltopp, men bakom den ska min räknas.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.