”Det var ett häftig lopp – frän duell”

19

Trav365 gör som övriga Sportbladet – sätter plus- och minusbetyg efter V86.

Vilka hyllas och vilka dissas?

Trav365:s Carl Wangle har sagt sitt – här är expertens plus- och minusbetyg från tävlingarna på Solvalla och Jägersro.

Vad tycker du – håller du med?

V86-1:

 

Loppet:

Kommentar: RIVIG inledning minst sagt och Vivo Per Lei skötte sig och fick tuff press första 500. 1.08,3 stannade klockan på och segraren fick trava första halvvarvet i tredjespår. Det blev ett häftigt lopp och en härlig duell mellan Vivo Per Lei och Even’s First Boy.

 

Vinnaren: 8 Even’s First Boy

Kommentar: Snacka om galen insats! 1,08,3 första 500 i tredjespår fram utvändigt ledaren. Even’s First Boy stod för en häftig insats när han knäckte ledaren och insatsen var  ruskigt bra. Flemming Jensen krossade allt och konkurrenterna kunde inte hota trots den tuffa öppningen i vida spår. Det trodde jag aldrig!

 

Segerkusken:  Flemming Jensen

Kommentar: Drog svarte petter direkt i inledningen och hamnade i tredjespår fram till dödens. Men var resolut i sin styrning och litade på sin häst. Men det var knappast någon större kuskseger.

Loppets : Napoleon C.D.

Kommentar: Var hårt spelad men kunde inte alls vara med i startrusningen. Ingves satt kvar när attackerna kom bakifrån och hästen var aldrig nära.

 

V86-2:

 

Loppet:

Kommentar: Ett ganska roligt race helt i favorispelarnas smak. Körning efter 600 meter gjorde så att Björn Goop fick dödspositionen men han hade full kontroll på händelserna. Vann enkelt och bjöd inte in sina konkurrenter.

 

Vinnaren: 9 Heartbreaker V.S

Kommentar: Fick dödens efter tuff körning i front, men visade sin kapacitet och avgjorde enkelt. Han utvecklas hela tiden och trots skor runt om var han så bra som spelarna trodde. Säker seger.

 

Segerkusken: Björn Goop

Kommentar: Förivrade sig inte och tog en lugn dödens i stället för att lägga ett speedryck och köra till ledningen. Han hade full kontroll på sina konkurrenter litade på styrkan.

 

Loppets : Kaj Widell

Kommentar: Somnade i ledningen när han kom dit med Star Cross och därmed bjöd han in till den fartfyllda körningen mitt i loppet.

 

V86-3:

 

Loppet:

Kommentar: Favoriten kördes tidigt fram i dödens och Daniel Wäjersten litade fullt ut på sin travade. Trots att attackerna kom bakifrån och travet inte var det bästa så lyckades duon hålla undan. Favoritspelarna kunde tillslut jubla efter ett tufft upplopp.

 

Vinnaren: Executive Caviar 

Kommentar: Stark insats och avgjorde enkelt in på upploppet. Men fick ett relativt lugnt lopp, men som hästen ser ut. Hade inte Coin Perdu varit något utöver det vanliga så hade Executive Caviar garanterat varit kullens kung.

 

Segerkusken: Joakim Lövgren

Kommentar: Serverade hästen det perfekt loppet i ledningen och provade även rejält från start. Inga bekymmer och Jocke satt mest och njöt i sulkyn.

 

Loppets : Motståndet

Kommentar: Även fast favoriten gjorde en stark insats så var det ärligt talat inte mycket till motstånd. Konkurrenterna var svaga och det var ingen som var i närheten.

 

V86-4:

 

Loppet:

Kommentar: ÄNTLIGEN, Oceanic Clearence! Efter många stentuffa lopp gick hästen ner i klass och kördes perfekt hela loppet av Örjan Kihlström. Stjärnkusken tog en lugn dödens och hade full koll på ledarhästen hela loppet. Ice Wine gick en enorm spurt i vida spår efter strul vilket var starkt. Men favoriten överlägsen och vann välförtjänt.

 

Vinnaren: 4 Oceanic Clearence

Kommentar: Måste få en fyra i betyg då hästen visade sin styrka och gjorde ett topplopp trots den tunga vägen. Knäckte ledaren och höll ifrån sig attackerna bakifrån. Snyggt!

 

Segerkusken: Örjan Kihlström. 

Kommentar: Förhastade sig inte och trots att han hamande i dödens hade han ingen panik och litade fullt ut på sin häst. Ingen kusk i världen är bättre än ”Kihlas” på att köra i dödens. Punkt slut!

 

Loppets : First Love Boko

Kommentar: Hittade tidigt ledningen och var betrodd i loppet, men var aldrig med chans i loppet och skotvånget gynnade inte hästen alls. En sämre insats.

 

V86-5:

 

Loppet:

Kommentar: Inte mycket att skriva hem, Västerbo Exact kom tidigt till ledningen och sedan hände inte mycket. Uhrberg lurade sina konkurrenter och stack undan till rätt så säker seger även om det såg ut att vara på trötta ben.

 

Vinnaren: 5 Västerbo Exact

Kommentar: Såg fin ut hela vägen, även om han tröttnade tillslut. Men hästen har härdats på V75 och visade fin kapacitet när han spårade runt om. Han vann pliktskyldigt då tempot var lågt.

 

Segerkusken: Thomas Uhrberg

Kommentar: Gjorde inga fel utan gjorde det han var tvungen till – ta sig till ledningen. Väl i front kom inga attacker och Uhrberg satt nog och kunde tänka på vilka julklappar han ska köpa…

 

Loppets : Please Mr Please

Kommentar: Var hårt spelad men hamnade långt bak och kunde inte alls hota om segern. Det gick för sakta helt enkelt.

V86-6:

 

Loppet:

Kommentar: Snabb inledningen och favoriten Dats Caballo fick köra resolut för att överta ledningen vilket blev loppavgörande.  Staro Lochlyn gjorde det bäst över upploppet och hann dit i sista stegen när storfavoriten svimmade i front. Men hur bra var egentligen favoriten?

 

Vinnaren: 10 Staro Lochlyn

Kommentar: Fick ett fint lopp och även om hästen såg livlös ut i sista sväng lyckades Erik Adielsson hitta nya växlar i hästen som höll farten bäst. Detta är en lovande talang som man får passa nästa år.

 

Segerkusken: Erik Adielsson

Kommentar: Hittade en bra position och kunde även få hästen att tända till in på upploppet. Firma Båth/Adielsson fortsätter att leverera, rejält. Segern var värd 200 000 kronor.

 

Loppets : Dats Cabollo

Kommentar: Visst, det blev tufft för att överta ledningen, men jag tycker hästen svek i front som megafavorit. Han borde kunnat bättre, såg inte som bäst ut.

 

V86-7:

 

Loppet:

Kommentar: Duellen uteblev när Twister Bi nöjde sig med andra utvändigt. Då kunde Chrille Eriksson stjäla loppet i front och vinna överlägset med Treasure Kronos.

 

Vinnaren: Treasure Kronos

Kommentar: Trodde många skulle släppa ledningen till stallkamraten Twister Bi, men när Uhrberg valde ett passivt upplägg fick Treasure enkelt bestämma i front.

 

Segerkusken: Christoffer Eriksson

Kommentar: Gjorde inga fel och det var spets och slut som gällde. Fick inga hot utanpå och stack enkelt undan. Vad mer kan man begära?

 

Loppets : Timbal

Kommentar: Var det mycket surr om men hästen hamnade invändigt och hade sedan inget krut i kroppen över upploppet. Nja, såg inte bra ut.

 

V86-8:

 

Loppet:

Kommentar: Mäktig insats av vinnaren Rainbow of Nando. Fick öppna tufft och fick vandra i tredjespår första halvvarvet. Men Örjan låg raklång i sulkyn över upploppet och Rainbow Of Nando var överlägsen. Digital History i spets fick bestämma tempot men måste haft någon form av större influensa – var sist i mål.

 

Vinnaren: 8 Rainbow Of Nando

Kommentar: Ruskigt bra insats och det var stora plus. Får erkänna att hästen gjorde ett bra mycket bättre lopp än vad jag trodde och att vinna på det sättet var grymt bra.

 

Segerkusken: Örjan Kihlström

Kommentar: Som alltid när Örjan vet om att han kör en bra häst så kör han med en härlig pondus och la sig lugnt utvändigt. Sedan gjorde han som alltid – litade på sin häst och avgjorde med god marginal.

 

Loppets : Digital History

Kommentar: Öppnade snabbt och såg fin ut fram tills 300 meter kvar. Då svek hästen totalt och kastade in handduken. Hon måste varit sjuk!

Usel
Underkänd
Godkänd
Bra
Mycket bra
Landslagsklass/världsklass

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
”Det var ett häftig
lopp – frän duell”

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelTomten är nöjd inför V86!
Nästa artikelDelar på 43 miljoner – har inte hört av sig

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.