Inför V75: Hon kan bli dubbelvinnare igen!

206

vinndubb

När V75 gästade Skellefteå för två veckor sedan vann hon dubbelt.
I helgen kan det vara dags igen.
Stjärnskottet Jennifer Tillman åker till Karlstad för att tvåla till såväl norrmän som övriga konkurrenter i Unionskampen.
– Jag kör två väldigt bra hästar, säger Solvallalärlingen.
Lördagens V75-omgång utgörs av den årliga Unionskampen på Färjestadstravet i Karlstad. För de svenska spelarna betyder det 20 extra miljoner i V75-potten och för de aktiva betyder det landskampsstämning.
En kusk att hålla ögonen på är Jennifer Tillman. Hon kör, precis som när hon vann dubbelt för ett par veckor sedan, två hästar inom V75-spelet.
– Dubbeln i Skellefteå var det största som jag har varit med om i travet än så länge. Det är svårt att vinna ett lopp på V75 så när jag gick och vann två var det så klart riktigt roligt. Att stallet tog totalt tre segrar försämrade inte heller det hela, säger hon.
Hur firade ni den succén?
– Det har vi faktiskt inte hunnit med än utan vi tänker fira det på lördag, oavsett hur det går då.

”Vann med krafter kvar”
Det är god chans att Tillman och hennes sambo, Solvallatränaren Henrik Larsson, får ytterligare skäl att fira. I V75-1 startar de Eros Tooma, en av hästarna som Tillman vann med i Skellefteå.
– Han vann med krafter kvar och det känns som att han går framåt hela tiden. Vi tycker att han har gått bra med täta lopp och därför går vi ut i klass I igen. Precis som senast kommer han att tävla med skor.
Är det ledningen som hägrar igen?
– Det klart att det är närmaste vägen men hästarna invändigt är snabba. ”Eros” är snabb men ingen jätteraket så det är inte alls säkert att han kan ta ledningen. Men han är oöm och går lika bra bakifrån.
Han har tagit fyra av sina fem segrar över lång distans. Nu är det medeldistans. Hur ser du på det?
– Att han vunnit mest över lång distans tror jag mest är tillfälligheter. Han kvalade till exempel in till korta E3 i fjol. I år har vi matchat honom mer i långlopp. Det har funkat bra men han är minst lika bra över 2 140 meter.

Positivt med lång distans
I V75-4 (klass II) har Tillman sin andra chans för dagen. Där kör hon Ottens Fighter åt Örebroamatören Anna-Lena Bernhardsson. Kusk och häst har tävlat tillsammans fyra gånger tidigare och det har blivit seger varje gång.
– Han har varit jättebra och går framåt hela tiden. Utgångsläget är inte bra men det är positivt att det är 2 640 meter. Det klart att läget inte är bra för det men det hade varit ännu värre om det varit kortare distans. Vinna från spår tolv på V75 är svårt men han är en bra häst och om det krävs är det inte omöjligt att jag kör framåt tidigt.
Hur överraskad skulle du bli om du tar en ny V75-dubbel, jämför med dubbeln i Skellefteå?
– Jag skulle nog bli lite mer överaskad den här gången med tanke på att båda hade bra startspår senast. Men jag kör två väldigt bra hästar så visst finns chansen.

Ola Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
417.000 i vinst på V86 i onsdags!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet