Inför V75: Nya vinnardrag av Världsmästaren

203

varldsmast

v

Jan Lundin korades nyligen till världsmästare i V75.
Vinnaren bor i Gävle där lördagens V75-omgång ska avgöras.
En given expert i veckan.
– Nja, jag vet inte det. Men jag har sett ut några hästar jag tror på i alla fall.
VM i V75 pågick från slutet av oktober till början av december i fjol. Jan Lundin från Gävle slutade fyra i grundserien och vann sedan finalen som avgjordes med en frågesport på Åbytravet förra helgen.
Världsmästaren i V75 fick 250 000 kronor i kontanter och en resa värd 50 000 kronor.
När segern var klar intog Jan Lundin kungastolen och lämnade e n vinnare till folket som ställde frågor. Tipsidén var att Beckman och Jorma Kontio hade bra chans i huvudlöpningen V75-mästaren samma dag.
Och visst gick tipset in.
– Det var skönt att få rätt en sån där gång. Jag hade lite nytta av vinnaren själv också då det blev fem femmor på V75 på Åby, säger Jan Lundin.

Två spikar och en kantboll
Efter den händelserika travhelgen på västkusten hinner han bara vara hemma i några dagar innan det bär av på en ny resa.
– Jag fyller 50 i dagarna och har bokat en resa till Thailand sedan länge. Åker torsdag kväll och kan alltså inte vara på plats på travet på lördag. Men jag missar inte V75 hemma ändå, utan tittar på V75 i datorn. Det brukar jag göra var jag än befinner mig i världen.
De Lundinska vinnardragen är tre till antalet. Han bjuder på två spikförslag och, som han säger, en ”kantboll”.
4 Tidied Accelerator (V75-6) är jag ju inte precis ensam om att tro på. En bra spik trots att hästen har spår fyra i voltstart vilket gör det lite mera osäkert än normalt. Utan galopp är det mycket bra chans. Mitt andra spikförslag chansar jag lite med. 4 Rutger Raket (V75-3) vill jag se i ledningen. I så fall tror jag han håller hela vägen nu när det är kortlopp även om favoriten (7 Lester) är bra.
Kantbollen då – den vildaste idén?
– Gävlehästen 2 Jacques Brel (V75-1) är tippad sist nästan överallt. Jag tycker att han gjort skapliga lopp på slutet. Nu är det visserligen ett bättre motstånd än det brukar vara – men från spår två är det bara att köra rakt fram och kanske får hästen en bra resa. Jag tycker att han ska streckas på V75.

Mikael Wikner

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelLuddes häst fick inte vara med
Nästa artikelInför V75: Amatör med vass favorit

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.