Nahar var strålande i comebacken!

20

comeback nahar

I sin comeback utklassade han Quid Pro Quo och stack ifrån till en övertygande seger.
– Jag hade mycket i tömmarna och det har känts jäkligt bra i år, sa Robert Bergh.

Quid Pro Quo spelades till stor favorit efter sin övertygande seger i årsdebuten. Men det var Nahar som var klart bäst när de båda stjärnorna möttes i ett snabblopp på Bergsåker under söndagen.
Quid Pro Quo fick lägga en speed den första biten för att försvara ledningen från innerspåret. När Erik Adielsson ströp tempot skickade Robert Bergh fram Nahar och satte rejäl press efter sexhundra meter.
– Erik fick ju köra litegrann från början och när han pullade upp så tänkte jag ge han en ärlig chans och provade litegrann, sa Robert Bergh.

”Fått inbjudningar till storlopp”
Quid Pro Quo behöll ledningen och varvade på tiden 1.12,6. Sedan fick han anföra i ett väldigt långsamt tempo på mellanvarvet. Hästarna låg uppradade på innerspåret och i rygg på ledaren tassade Nahar. När det var halvvarvet kvar lyfte Bergh ut honom och satte omgående tryck på Quid Pro Quo. Den sistnämnde var slagen redan i utgången av den sista kurvan och Nahar kopplade greppet vid upploppets början. Den elvafaldige miljonären såg strålande ut när han bara klev ifrån till en vattentät seger. Segertiden blev 1.14,8 över distansen 2640 meter i stormen på Bergsåker. Tränaren Robert Bergh var mycket nöjd med familjen Sedins häst som inte hade startat sedan den 10 januari.
– Det har känts jäkligt bra i år. I fjol var han rullig i årsdebuten vilket han inte har varit tidigare och då blev vi lite chockade men vi har haft koll på det i år. Vi känner oss trygga och vet vad vi har gjort i träningen. Han ligger tre veckor före mot i fjol, sa Robert Bergh.
– Jag väntade till femhundra kvar då jag tog ut honom och hade mycket i tömmarna. Han kändes väldigt pigg och alert. Den här årsdebuten gjorde att det var mycket som öppnade sig. Jag har fått några inbjudningar till olika storlopp och de har jag lyssnat på men har inte tackat ja till något än. Vi får fundera lite, fortsatte Bergh.

”Ett dåligt hantverk av mig”
Tvåa blev Västerbo Highflyer som avslutade bra och trea blev Mousse. Storfavoriten Quid Pro Quo tröttnade och blev fyra.
– Det är klart att jag hade hoppats på mer men samtidigt är det nog mitt fel som körde två speeder över 2600 meter. Det var ett dåligt hantverk av mig, kommenterade Erik Adielsson.

Daley Lovin enorm från dödens
I V64-inledningen kördes ett försök till Norrlands Grand Prix där Daley Lovin svarade för en imponerande uppvisning. Trots en tuff resa utvändigt om ledande M.T.Jest i den hårda blåsten, så pressade Daniel Redéns häst hårt på ledaren som galopperade åttahundra meter kvar. Daley Lovin tog över kommandot och slog aldrig av på takten. Istället gled han bara undan till en suverän seger. Vinnartiden blev finfina 1.12,7 över distansen 2140 meter med bilstart. Tvåa blev stallkamraten Laneheart medan favoriten och comebackande Fire To The Rain blev trea efter en resa i andra par utvändigt.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.