Startar tre hästar inom V75

77

Startar tre hästar inom V75

I fjol föll man som favoriter.
Den här gången slår man ur underläge.
– Jag tror att vi kan överraska lite i år istället, säger Ingemar Hultqvist som startar tre hästar inom V75-spelet i samband med söndagens Breeders’ Crown-finaler.

Ett amatörstall med en liten egen uppfödning.
Att Ingemar Hultqvist och lyckades kvala in två hästar till fjolårets Breeders’ Crown-finaler var en bragd i sig.
Att båda dessutom spelades till klara favoriter gjorde inte saken mindre anmärkningsvärd.
– Det var en väldigt speciell dag. Något man aldrig varit med om förut. Just att båda blev favoriter, det fattade man inte riktigt, säger Hultqvist som emellertid inte fick den utdelning som spelarna hade förväntat sig.
9 Eva I.H. (V75-1) galopperade bort sina chanser medan 5 Selmer I.H. (V75-7) fick nöja sig med tredjepriset.
Att påstå att Hultqvists stall Ratu hade marginalerna mot sig är ingen efterhandskonstruktion, det finns i svart på vitt i resultatlistan.
– Allting kan hända i loppen och det är positionskrig hela tiden. Mika Forss är en lugn och bra kusk, men han bara skadade på huvudet efteråt. Och de fick ju stora böter pojkarna som trängdes, minns Ingemar Hultqvist.
Johnny Takter fick 16 000 kronor och tre dagars avstängning ”för att ha stört medtävlare (nr 3 Eva I.H.) vid nedtagning av galopperande häst direkt efter start.”
Örjan Kihlström fick samma belopp ”för snäv körning mot nr 3 Selmer I.H. cirka 500 meter efter start.”
Dessa var de enda böter som delades i de två Breeders’ Crown-finalerna, och de två regelbrotten drabbade alltså Hultqvists båda hästar på stallets allra största dag.

”Bättre lopp än vad många tror”
Ett år senare har man laddat för revansch.
Selmer I.H. kvalade in till fyraåringarnas BC-final på övertygande sätt då han gav derbyvinnaren 2 Who’s Who en match till mållinjen trots tuff resa.
– Det var det lopp som gick allra snabbast också så jag var jättenöjd, 1.11,4 utanpå ledaren är det inte många som klarar av. Vi har haft den här finalen i sikte hela säsongen och tror att vi lyckats pricka toppformen. Barfotakörningen gör honom lite vassare och jag tycker att det är upplagt för att han ska kunna gå riktigt bra.
Känns det lika spännande som förra året?
– Ja, det tycker jag faktiskt. Motståndet är oerhört tufft så han blir givetvis inte favorit i år, men jag räknar med att han kommer att göra ett bättre lopp än vad många tror. Dessutom är det första gången vi har tre hästar i V75 samma dag.

Hittat fjolårsformen
De övriga två startar i ”vanliga” V75-lopp, där Eva I.H. för första gången får ta sig att stoeliten.
– Hon har inte riktigt fått till det i år, men senast var det mycket bättre. Hon är lite lynnig som många Ready Cash-hästar, men fick testa ett nytt bett då som verkade passa. Jag tror att hon har hittat höstformen och det ska bli roligt att få se henne mot de här hästarna. Läget passar och jag tycker inte att hon är helt avsågad, det är en bra häst.
2 Tyra I.H. (V75-5) har också visat gryende form i sina två senaste starter, men här ligger tränaren betydligt lägre.
– Även om hon ryckt upp sig så tror jag inte att det räcker så långt i V75. Det är mest en medhängare så kan hon få med en liten slant hem är jag glad för det, säger Ingemar Hultqvist.

Föregående artikelMilstolpen passerades på Örebro
Nästa artikel22-åringen upp bakom passhästen Global Withdrawl

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.