Wangle: Jäklar vilka roliga lopp, Finland

17

Körning från start till mål.

V75 på Uleåborg bjöd på härliga race.

Mest anmärkningsvärt: Jorma Kontio segerlös på sin förra hemmaplan.

Winter Burst rullade vidare till Finland och Uleåborg. En rejäl vinterbana var förutsättningar för V75-spelet under torsdagskvällen.

Snacka om att det blev riktigt roliga lopp att kolla på.

”Solvallalunken” syntes aldrig och oavsett startspår så gasade man rejält från början. Att ge favoriten en lung promenad i ledningen var inget som kuskarna valde, förutom då med William Nash som fick bestämma fritt.

Jorma Kontio kammade noll – trots många bra chanser. Det var inte förvånande.

Han kör inte alls med samma självförtroende länge och blir ofta överspelad, enligt mig. Jag tycker han inte alls får samma snurr på hästarna längre, men samtidigt är det svårt att såga nordens mest segerrika kusk.

Här är sportbladets plusbetyg från omgången.

 

Ranch Kelly

Kommentar: Klev fram i dödens direkt när Mika Fors hade hittat dit med en av värsta motståndarna på förhand. Ranch Kelly var grym, krossade ledaren från dödens, gick undan enkelt över upploppet och var aldrig i närheten av förlust. Segern var värd 100 000 kronor och jag hoppas vi kan få se den här hästen i Sverige i vinter.

New Direction

Kommentar: Var också överlägsen i sitt lopp, även om nog många tyckte det såg ut som att hästen var nära att förlora mot jätteskrällen  Quick Diesel. Men jag tror att Jukka Toivonen hade allt under kontroll och kusken körde ett fint lopp. Läcker häst som kommer tjäna mer pengar framöver, helt klart. Namn att lägga på minnet.

Ypäjä Heriam

Kommentar: Omgångens storfavorit fixade det. Men hästen fick det kört precis i halsen på sig och vann pliktskyldigt. Däremot såg hästen jäkligt laddad och fin ut hela vägen och vann med massor krafter kvar. Kari Lähdekorpi visar extremt mycket känslor kring hästen och det är en bra modell som visat att han hävdar sig väl i Sverige med.

Armadillo Armour.

Kommentar: Fick gå hela sista varvet i tredjespår – men avgjorde lekande lätt. Såg grymt läcker ut hela dagen och Ari Moilanen tog en säker seger. Det var en häftig spurt. Bra häst för klassen och det var en väl värd seger.


William Nash

Kommentar: Fortsätter att rada upp segrar och vann säkert igen trots lite bekymmer i sista svängen. Hästen är mer stark än snabb och kommer passa på längre distanser.

Jorma Kontio

Kommentar: Nej, det blev inte alls den kvällen som Jorma hade hoppats på. Han förlorade med flera betrodda hästar och även om det blev tre andrapris så hade jag nog trott på i alla fall en seger för stjärnan. Vi måste också nämna Bret Boko, den forne Elitloppshästen, som är helt slut. Den har gjort sitt på travbanorna.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
Wangle: Jäklar vilka
roliga lopp, Finland

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.