Stjärnans galna spurt – avgjorde storloppet

21

Här tar Bold Eagle hem Prix de Bourgogne.

Efter en mäktig spurt slog han tvåan Timoko med Björn Goop i sulkyn, som också är klar för Prix d’Amérique.

– Otroligt häftigt, sa Emil Persson i ATG Live.

Den första dagen på 2017 öppnade med ett storlopp direkt.

På Vincennes avgjordes Prix de Bourgogne, med 540 000 kronor till vinnaren, där de tre främsta hästarna är klara för världens tuffaste travlopp, Prix d’Amérique, söndagen 29 januari.

Och det blev ett lopp som till slut skulle handla om två giganter: den före detta Elitloppsvinnaren Timoko med Björn Goop och 2016 års Prix d’Amérique-vinnare Bold Eagle med Franck Nivard i sulkyn.

Enkel ledning

Björn Goop tog ledningen i loppet efter att bilen släppt och höll den tämligen enkelt, ända fram till sista kurvan. Då kom Bold Eagle, som så många gånger förr på Vincennes, som skjuten ur en kanon.

På upploppet försökte Goop hålla undan, men Bold Eagle var för starkt och tog hem segern.

– Vilken bild, otroligt häftigt, sa Emil Persson i ATG Live om upploppet.

Redén-hästen sjua

Bold Eagle är sedan tidigare klar för Prix d’Amérique. Timoko var också garanterad en plats i loppet på grund av prissumma, men kvalificerade sig även genom sin andraplats. Trea i loppet blev Sebastien Guaratos andra häst, Booster Winner med Eric Raffin, som också tar en plats i storloppet. Raffin valde att fira triumfen med en segergest en kort bit innan målgång.

Inför Prix de Bourgogne så hoppades Daniel Redén få med sin tredje häst till PdA. Sedan tidigare är både Propulsion och Lionel klara, och nu hade han chansen med Call Me Keepr som körde av Jean-Michel Bazire. Call Me Keeper fastnade i klungan och kom i mål som sjua, med till synes mycket sparade krafter kvar vid målgång.

Segertiden för Bold Eagle blev 1.12,1. Det sista B-loppet till Prix d’Amérique är Prix de Belgique och körs om två veckor.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
Stjärnans galna spurt
– avgjorde storloppet

Föregående artikelStjärnan blev bäst – på 10 olika banor
Nästa artikelBold Eagle visade musklerna igen

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.